söndag 27 mars 2011

Dagens (första) trippel

Gårdagen slutade med ett litet minus. Surt givetvis då vår tilltänkta trippel satt. Almagro trotsade sin diarré och vann mot genomusle Gil. Vi avstod spelet Almagro, Bettek-Sands och Tursunov med respekt för diarréns inverkan på en tennisspelare. Något som visade sig fel i efterhand. Men ibland tar man det säkra före det osäkra.

INNEBANDY
Semifinal match 1
IKSU-Pixbo 1:a (1,65)

IKSU inleder hemma mot Pixbo i semifinalserien. Pixbo hade som ni vet en del tur mot Falun i sin kvartsfinalserie men avslutade på ett imponerande sätt. IKSU är seriesegrare och Europas bästa lag. Hemma är man riktigt starka och har bara förlorat en match i år. I kvartfinalserien blev man lite pressad mot "lillasyster" Dalen. Efter fem matcher där IKSU förlorade bortamatcherna men vann klart hemma så tog man sig vidare trots lite darr. Nu behöver man inte uppträda lika darrigt längre då lokalkonkurrenten är besegrad. Att ha åkt ut mot Dalen vore ett monumentalt fiasko.
I Viktoria Wickström har IKSU världens bästa spelare och hon hade stor show i sista matchen mot Dalen och låg bakom alla fem målen. Kedjan med Cassandra Edberg, Nina Bäckman, och Frida Eriksson öste in poäng i slutet av serien men har haft det tungt i hela slutspelet. Kan de tända till igen finns det inte en chans att Iksu missar finalen i Malmö. Pixbo har man slagit lätt vid båda mötena denna säsong.

TENNIS
ATP-touren
Ferrer-Devarman 1:a (1.20)
Devarman har haft några riktigt fina veckor den senaste tiden och är i sitt livs form vilket han bevisade mot årets stjärnskott Raonic i den förra matchen där indiern vann en svängig match. Nu tar det dock stopp. Världens tennisarbetare David Ferrer kan man alltid lita på att han gör sitt jobb. Den höga studsen i Miami passar den lille spanjoren som handen i handsken och vi tror att Ferrer kan gå riktigt långt i denna turnering.

HANDBOLL
Kval till elitserien
Stavsten-Hammarby 2:a (1,08)
En ren oddshöjare förstås med tanke på det usla oddset. Vi är dock säkra på att Bajen fixar detta. Kvalserien mot elitserien brukar vara visa att skillnaden är stor mellan division 1 och elitserielagen. Igår vann Kristianstad och H43 sina matcher och lägg därtill att Hammarby är det bästa av de tre elitserien. Laget inledde säsongen med ett nästan renodlat juniorlag. Nu har spelare kommit tillbaka och Albin Tingsvall och Fredrik Pettersson är spelare av högsta elitserieklass. Bergtvåa.

Spel: Trippel. Odds: 2,14. Insats: 16 units.

1 kommentar: