fredag 1 april 2011

Hylla och håna...

Jag får väl säga som min vapendragare Dennis skrev häromdagen fast jag byter ordet förlust mot vinst och skriver det i pluralis:
Det finns vinster och så finns det vinster!
Varför var då vinsten så speciell igår kanske vän av ordning frågar sig. Med rätta.
Jo, det var för att det genomsympatiska småstadsgänget AHK tvålade dit storstadsgänget Skövde.
Storstadsgänget kanske en del frågar sig och det kan förstås te sig konstigt när vi pratar om en ort med 50 000 invånare, men det är så "Skövde: Staden som ingen behövde" ser på sig själva, otroligt nog ser på sig själva...
För att ge några exempel skriver vi ned vad man möts av när man kommer in i Skövde: En skylt med texten: Välkommen till shoppingstaden, känn storstadspulsen. Vi går vidare med lite kommentarer som en del starka män i staden vräkt ur sig:
- Det går inte ta sig ut i trafiken på helger längre. Alla åker till Skövde för att shoppa. Ingen åker till Jönköping längre. (Red anm: Jönköping är nästan tredubbelt så stort). Samma man förklarar senare att allt finns i Skövde förutom Bauhaus och IKEA och trycker på att staden egentligen har IKEA eftersom Kamprad nämnt staden i en andemening för sådär 15 år sedan.
Inte blev det bättre av att vi strax innan mötet mellan Skövde och AHK då vi pratade med båda lägren hånades av en person i Skövdelägret på ett synnerligen osmakligt sätt. Ett rent personangrepp där personen i fråga anklagade oss helt utan sanning och visade stor agg mot oss. En som dock inte visade agg var AHK:s briljante målis Mikael Aggefors som låter precis som tennisspelaren Thomas Enqvist och är hur lugn, sansad, jordnära och sympatisk som helst. Det var därför extra skönt att han spelade på det sättet han gjorde under gårdagen och iklädde sig matchhjälterollen och sänkte det där laget som vi inte tänker bemöda oss skriva ned. Det är emellertid under all vår värdighet...

Vi konstaterar istället: Hämnden är ljuv!

2 kommentarer:

  1. haha riktigt roligt skrivet!

    SvaraRadera
  2. Mycket bra skrivet ! Storstadskompexet är verkligen stort i Skövde alltså !

    SvaraRadera