fredag 8 april 2011

Kvartsfinalstennis

Efter två hur säkra spel som helst under gårdagen fortsätter vi nu med att fokusera på kvartsfinalstennis i Casablanca och framförallt i Houston.

Trippelsystem

Casablanca:
Starace-Simon 1:a (2,64)
Läs föregående inlägg...

Gabashvili-Sweeting (2,00)
Sweeting har haft ett skämt till lottning så här långt och inte ens ett verktyg skulle kunna misslyckas att ta sig hit. Sweetingen är ingen större spelare framförallt inte på detta underlag. Vår georgiske vän som tydligen fått för sig att han är ryss har imponerat både i singel o dubbel här och är en tvättäkta grusspelare som många minns från fjolårets Franska Öppna där han mosade den på grus mediokre Roddick. Sweeting är dock än mer medioker.

Garcia-Lopez-Cuevas 2:a (1,66)
Spanjacken är faktiskt en utpräglad hard court-spelare som igår besegrade formtoppade indiern Devarman. Det resultatet ska man dock inte stirra sig blind på eftersom indiern överhuvudtaget inte kan glida vilket är viktigt att kunna på grus. Cuevas är en spelare vi verkligen gillar. Hans offensiva spel från baslinjen som han då och då kombinerar med en fin volley är beundransvärt. Cuevas kan vinna hela denna turneringen!

Karlovic-Isner 1:a (1,74)
Oj oj, här snackar vi servekanoner. När Roger Federer fick frågan vems serve han skulle vilja ha svarade han Isner. Merparten av spelarna skulle nog ha valt Karlovics serve. Här kommer det givetvis servas utav bara helvete och breaken kommer inte dugga tätt. Isner har haft en nattsvart inledning av säsongen medan Ivo är kraftigt på gång. Det känns som underlaget främst gynnar den store och stammande kroaten och här går vi på känsla.

Fish-Nishikori 1:a (1,70)
Japsen är märkligt nog rätt hyfsad på grus med två challengersegrar ifjol och en vinst mot duglige Giraldo i Franska Öppna... Annars höll han en låg profil. Fish som inte vill skita ned sina sockor spelar som vanligt utan några men är förhållandevis bra på grus. Framförallt spelar han på amerikansk mark och där är han stark. Fish blir ende jänkare kvar i semin men det kommer sitta ganska hårt åt.

Insats: 12 units. Spel: Trippelsystem på unibet.

Fotnot:
För er som missade spelstopp på Starace kanske kan byta in Isner/Querrey i systemet. Dessa storservande herrar möter våra formsvaga vänner Rojer/Butorac.

1 kommentar:

  1. Tråkigt att det sprack på Fish, han hade inte mycket chans mot Nishikori. Bra tippat på de andra matcherna som vanligt

    SvaraRadera