tisdag 24 maj 2011

Över/underspel i Paris

Vi har som sagt ett spel levande då det gäller första omgången i Paris. Asiaten Nishikori vann kinesmötet som det kallas i svensk folkmun mot Lu utan några som helst bekymmer och Petz vann det något mer ariska derbyt mot genomusle Zverev i tre raka. Nu återstår det bara att Kohlschreiber vinner mot Querrey så är det ganska tunga spelet i hamn.
Här passade vi på att spela så fort oddsen låg ute. Sedan sänktes de markant och det är även så vi kommer att göra när samtliga odds för den andra omgången läggs ut. Snabbt kommer vi att bygga spelet på en Kohlioddsare som låg runt 1,50 då vi spelade samt två säkra kort (likt Nishi och Petz). Nästa Kohlioddsare kommer att bli en tysk mer säger vi inte just nu...

Idag kommer vi att ligga lite lägre i vårt spelande. Det kommer säkert bli ytterligare ett spel men vi satsar i första hand på levande trippel.
Tittar vi till dagens herrsingelmatcher så finns det ärligt inte så mycket vinnare som lockar. Det är Kohli men oddset där har med all rätt sjunkit väsentligt.
Visst skulle man kunna spela Melzer som bank men hans form och hälsa har varit högst osäker det sista.
Två av världens mest ojämna spelare Dimitrov och Chardy är en helt öppen match där dagsform avgör och där har vi inte någon prognos.
Haider-Maurer och Roger-Vasselin är två dubbelnamn som kan vara värda att testa. Två på papperet ganska öppna matcher där vi bygger den lilla känslan vi har på att Roger-Vasselin ofta höjer sig i större turneringar på hemmaplan samt att Haider-Maurers motståndare Sweeting är rätt så genomusel när det kommer till spel utanför staterna.

Vad finns då kvar? Jo, lite över och underspel. Något som vi var inne på igår i matchen Golubev-Bellucci.
Almagro vinner sällan enkelt i öppningsomgångarna och tar sig vidare genom att känna på underlaget och trassla sig vidare. Nu möter han en spelare som rycker i spelet rejält och har orsakat en av tennisvärldens ondaste ögon problem förr. Kubot har pressat Almagro och med matcher på underlaget (kvalet) i ryggen kan det förstås bli över 29,5 eller 30,5 game.

Linorna ligger även lågt på våra två favoriter Dolgopolov som hette Junior förut och Florian Mayer. Två spelare med enorm känsla som ofta kan ge bort ett set i onödan. Motståndet är inte bra men visst kan det gå över linorna. Kanske kan också mötet Devarman-Ljubicic sluta med fyra set och därmed högst troligt passera linan?

Glöm ej heller av att spelstopp för första omgången i vår tävling är idag kl 11.00. Vill du vara med så maila vinnarna i matcherna som ligger under fliken "Tävling" till dagensrekar@hotmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar