måndag 23 maj 2011

Paris hatobjekt utslagen - vägen öppen för Foggan

För några år sedan gjorde en känd fransk tidning en undersökning, bland publik, funktionärer och de flesta tillgängliga inne på Roland Garros-området om vilken spelare de avskydde mest.
På herrsidan så såg rankingen ut så här: 1)Tomas Berdych 2)Radek Stepanek 3)Robin Söderling. Sägas kan att då var varken Berdych eller Söderling speciellt etablerade namn i världstoppen och med det i åtanke är det grymt imponerande att hamna där de hamnade.

Idag var den franska publiken i fullkomlig extas inne på den genomgemytliga bana tre när den så hatade Berdyio åkte ut mot ett franskt blåbär för det är väl egentligen så man ska se på Stephane Robert. Tennisarbetarnas tennisarbetare. Robert är egentligen inte speciellt bra på någonting förutom att vara jäkligt tråkig och ostimulerande att se på. En egenskap till besitter han och det är att slå in bollen med måttlig fart och med Berdios form eller brist på densamma räckte det denna gång trots ett 0-2-underläge i set. Imponerande helt klart och lika imponerande var det våldsamma trycket inne på världens mest gemytliga bara.
Fransmännen som måste vara världens mest svårbedömda folkslag utseendemässigt sett (vem kan peka ut en fransos i en folkmassa på 10 personer från olika delar av världen?) var som tokiga inne på trean och detta gjorde säkerligen att den hetlevrade Berdio kokade inombords. Samtidigt som Robert som tidigare varit världens mest lättippade spelare tog sin första riktiga skalp i karriären. Robert besegrade ju faktiskt en spelare som är rankad bland de 50 bästa och till och med ännu högre. Sägas kan också att han spelade förbaskat bra.

Berdio är borta och i de kommande omgångarna väntar den dryge men ändå underbare italienske divan Fognini. Robert kommer åka ut och vi kommer att tippa på Foggan hela tiden innan det tar stopp i kvartsfinalen mot Novak eller Pottan... Nu håller vi tummarna för ett bra odds på Foggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar