måndag 23 maj 2011

Lite tennistankar

Då var det äntligen igång, franska öppna mästerskapen. Finns det något bättre än att frossa i en uppsjö med matcher dagligen när det vankas grand slam-turnering? Nej, vi tror inte det.
Gårdagen var intressant värre för att vara den klassiska första söndagen. Huvudsaken därifrån var väl egentligen att vår vän Andreas Seppi, ni vet tyskspaggen tog sig vidare mot den något obehaglige georgiern...

Idag väntar nya matcher och det ska sannerligen bli intressant att följa allt som händer på Roland Garros denna dag. Vi har inte tagit något beslut om vilka spel vi själva läggere in idag men här nedan är ett axplock av intressanta bataljer:

Dessa borde rimligen vara säkra:
Petzschner ska bara slå landsman Zverev som haft en bedrövlig grussäsong med förluster och uppgivna matcher. Petz har sett bättre ut än någonsin på gruset men när det kommer till grand slam och Petz så brukar det allt som oftast sluta med att han leder med 2-0 i set för natt sedan förlora. Det ska han inte behöva göra nu. Lottningen ser fin ut och åttondelsfinal är mycket möjligt. Trippel med Nishikori. Petz och Kohlschreiber är redan lagd och det är inte omöjligt att vi följer upp med ytterligare ett Petzspel trots att oddset sjunkit extremt.

Berlocq ska inte ha några problem att slå snorvalpen Tomic. Australiensare ska helt enkelt inte beträda Roland Garros, de bör vara bannlysta därifrån. Berlocqen har presterat förvånansvärt bra resultat i år.

Starace ska egentligen inte ha några problem med Falla som faktiskt är bättre på snabbare underlag. Det är dock inte Starace som i våra ögon är en mycket kompetent grusspelare. Starace kommer säkerligen vara nervös och trassla bort något set men det här ska han inte förlora även om vi önskat att oddset varit något högre(1,26 hos Unibet).

Del potro är enligt oss det stora hotet mot Novak Djokovic och Rafael Nadal. Bli inte förvånade om Novak åker på årets första förlust redan i den tredje omgången för ska någon slå serben så är det den långe argentinaren. Perfekt öppning för Pottan att få e-tornet Ivo i just Paris. Korta bolldueller och Pottan lär inte förlora.


Skrällar:

Det är inte ens säkert att någon av dessa matcher sitter men det finns skrällämnen till höga odds under dagen: Vår belgiske lille vän Darcis har goda chanser att betvinga Llodra på gruset. Oddset har stigit kopiöst på belgaren sedan gårdagskvällen. Det förklaras med att någon lallare som ger tips via någon töntig maillista har fått för sig att Darcis är helt värdelös för att han krånglade i kvalets första omgång. I själva verket är belgaren en spelare som hör hemma i en grand slam-turnering. Han har väldigt fina passerslag och det kan passa mot Llodra (3,00 hos Nordicbet)

Hanescu kommer direkt från final i Nice och formen är till synes god. Framförallt imponerade han mot Dolgo Junior i fredags när Junior fick smaka på sin egen medicin med en hel hurv stoppbollar emot sig. Vi fortsätter dock att hävda att Hanescu är överskattad och hur många gånger har man inte sett att en spelare som varit i final veckan innan har vikit ned sig i första omgången i nästa turnering. Tyvärr allt för ofta. Paire lär ha ett stort hemmastöd i ryggen och kan möjligen skräll. Bet365 slår på stora trumman och erbjuder hela 4,50. Testas till låg insats idag!


Cuevas gillar vi verkligen men är hälsan som den ska och kan Veic transa? Nja...

Över/underspel:

Detta är ofta rena lotteriet men ibland kan linorna sitta snett. Golubev har varit helt under isen detta år vilket är synd, men ibland sprattlar han till och linan på antalet game (34,5) mot Belucci sitter ganska högt.

I övrigt kan konstateras att när lottningen skedde i fredags så var oddsen på portugisen Gil upp mot 2,45 i mötet med Baghdatis. Nu är GIl nere i 1,85 och favorit. Helt i sin ordning om du frågar oss. Han ska slå Bakpotatisen på grus.

Dancevic såg het ut i kvalet. Kan han följa upp det mot den bättre men mycket darrigare grusspelaren Bolelli?

TIll slut: Idag kommer lottningen av dubbeln ske och den ser vi kanske mest framemot denna sköna tennisdag.

Glöm dessutom ej av att anmäla dig till vår tävling innan första spelstopp, registrera dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar