måndag 6 juni 2011

Gräsfunderingar

Som ni säkert märkte så valde vi att ligga lågt under Paris andra vecka. Istället har vi avvaktat grässäsongen som nu äntligen är här. Två starka turneringar står för dörren och det riktigt vattnas i munnen på oss inför vad som komma skall.
I dag bjuder vi inte på några spel. Istället tittar vi till de 100 bästa spelarna på världsrankingen och delar in ganska många av dem i olika kategorier. I dag plöjer vi igenom spelare som kommer att höja sig på gräset. Samtidigt tycker vi att ni ska passa på att spela så snart som möjligt då oddsen kan vara felsatta så här i början av grässäsongen.

Topp 100:
Spelare som höjer sig väsentligt på gräset:

Mischa Zverev (100)
Hur denne man fortfarande ligger kvar på topp 100 är fullständigt omöjligt att svara på. Vi hänvisar till att rankingsystemet inte är som det bör vara. Nu har i alla fall MIscha chansen att halka sig kvar på topp 100 ett tag till. Har man en av världens bästa volleys så är självklart gräs underlaget man trivs bäst på.

Gilles Muller (93)
Den elegant och omodernt spelande luxemburgaren fick för sig att spela några matcher på gruset, det gick väl inte så där vansinnigt bra men ändå bra för att vara Gilles. Nu varnar vi starkt för Gilles som har gräs som sitt klart bästa underlag och där kan han hota många. Men en bra serve och lurigt spel kommer man långt på gräs.

Lleyton Hewitt (73)
Det forna svinet och numera sympastiske familjefadern Lleyton Hewitt har inte visat sig speciellt mycket i år. Förmodligen har han avvaktat gräset. Det här är den flackt spelande bollsäkre aussien är klart bäst.

Philipp Petzschner (71)
Vi varnade en del för Petz redan under grussäsongen då han stundtals visade fina takter. När man ser hans spel med en bra serve, bra volley och en konstant skuren backhand krävs ingen raketforskare för att förstå att han egentligen ska göra sina bättre resultat på gräs.

Grigor DImitrov (64)
Bulgaren har etablerat sig bland de hundra bästa efter en stadig säsongsinledning. Då ska man ha i åtanke att det är på gräset han trivs bäst. Kan han serva som han gör när han är som bäst kanske det stundar ett riktigt genombrott under Wimbledon?

Denis Istomin (61)
Uzbeken men den chansartade spelstilen har inte varit sig lik det senaste halvåret. Han ser inte mycket ut för världen men spelar snabbt och flackt och kommer lyckas i någon av grästurneringarna.

Radek Stepanek (57)
Den omåttligt fule och tillika osympatiske Stepanek vet man verkligen aldrig var man har. Men att säga att han har ett spelsätt som borde fira stora triumfer på gräs är inte att spå för mycket.

Yen-Hsun Lu (53)
Oj, vad svårt den här kinesen som är från något annat land än Kina kommer att få att behålla sin ranking. Han hade en fin vecka i Wimbledon förra sommaren och det är tack vare den veckan som kinesen ligger 53 i världen. Hans grusinsatser har varit genant dåliga och han kommer att spela bättre på gräs även om han inte kommer att nå fjolårets höjder.

Marcel Granollers (46)
Det kan låta märkligt men den allroundkunnige tråkspanjacken är faktiskt inte så tokig på gräset. Vi skulle faktiskt sträcka oss så långt som att säga att han har gräs som sitt främsta underlag.

John Isner (45)
Den store John visade redan i Paris att formen är stigande. Att han pressade slutvinnaren Rafael Nadal på grus är förbryllande. Hur stark kan då inte grässäsongen bli för storservaren??

Feliciano Lopez (41)
Här kan vi tala om Mr Gräs. Den tvålfagre är som gjord för att spela på gräs och är klart starkast där även om grässäsongen varit förvånansvärt bra.

Sergiy Stakhovsky (36)
Han ser egentligen ut att vara bra på någonting mer än att vara ful och tråkig. Utöver detta besitter han faktiskt en riktigt bra volley ska sägas. Har ett spel som borde passa fint på gräs.

Marcos Baghdatis (32)
Just när Bakpotatisen var på väg uppåt igen så spelar han anskrämligt dåligt. Grus är i och för sig inte grekcypriotens underlag men lite bättre borde han kunna prestera. Nu kommer han hem, hem till sitt gräs där han alltid har gjort fina resultat. Han har egentligen ingen serve att tala om men många andra fina grässtyrkor.

Michael Llodra (25)
Egentligen är den gamle skåpmannen en utpräglad grässpelare och vi unnar honom en WImbledonframgång med sitt serve och volleyspel på ålderns höst.

David Nalbandian (24)
Här har vi en annan spelare som vi unnar allt gott. Det där kanske lät dumt med tanke på Nallens vikt som verkligen inte behöver just något "gott"... Hur som är Nallen tillbaka efter hetsätning och fiskning och det ska bli intressant att se hur stor han är nu. Nallen har dock alltid spelat ruskigt bra på gräs med sina patenterade returer.

Joe-WIlfried Tsonga
Här har vi en spelare som sett till spelstilen ska kunna göra riktigt bra resultat på gräs. Än har han inte skördat några storframgångar på det gröna underlaget men snart borde det vara dags. Att lämna gruset gör inte Tsonga något.

Andy Roddick (10)
Han torde egentligen vara slut med sin tråkiga spelstil. Stenhård serve och sedan dutta över bollen i några kilometer i timmen utan någon som helst finess. Nu är dock Andy Andy och hans serve kan ta honom långt. Framförallt på detta underlag.

Mardy Fish (9)
Andys kamrat Mardy är just nu bäste jänkare på rankingen vilket kanske vittnar om hur illa det är ställt däröver. Mardy har liksom Andy en väldigt bra serve och till skillnad från Andy en bra volley. Mardys serve är inte jättehård men ack så genomtänkt. Världens mest variationsrika serve månne??? Kommer att göra bra resultat på gräset, ingen tvekan.

Oddsen finner ni här:

Spela på Unibet. Bli kund nu och få upp till 1200kr i bonus!

Spela på Bet365. Öppna konto nu och få upp till 1000kr att spela för!

Spela på Nordicbet. Öppna konto och få 1000kr i bonus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar