torsdag 12 januari 2012

Tillbaka till Aussie Open

Efter ett halvårs frånvaro är vi tillbaka på banan igen, lagom till den kära tennissäsongen inleds.
Här kommer det att bjudas på matchanalyser inför och efter matcher, listor och annat smått och gott. Läser ni analyserna så får ni speltips på köpet. Segu levererar även direkta speltips på http://www.dagensbetting.se/

Natten till fredag bjuds det på en hel del smått och gott. Framförallt är det Australian Open-kvalet som proppar på uppmärksamhet och strax kommer mer om detta.

Att kvalet har några kvalitetsspelare råder inget tvivel om. Goffin och Berankis är två pygméer som är favorittippade och ska vara så. Där kommer oddsen att sjunka och har redan gjort det.

Den gamle Igor Andreev tvingas kvala och det känns inte rättvist. I natt ställs han mot spelaren som måste ha världstennisens sämsta backhand. Att Igor Sijslings slice torde passa mycket illa mot Igor Andreevs toktoppade slag känns mycket troligt. Självklart hoppas vi få se Igor Andreev i huvudtävlingen. 1,40? Ja, finns sämre odds...

Balten Zopp spelades inatt och han tog sig sannerligen sig vidare med nöd och näppe. Hade man varit vaken hade det behövts både en och annan Benzo... Zopp har ett lättare hinder denna natt och spelar man på honom behöver man nog inte köpa Benzo denna natt, det är ju dessutom ganska dyrt...
Två spelare som hör hemma i huvudtävlingen är Bedene och Laco. Nu möts de redan innan kvalfinalen, synd. Två spelare som inte hör hemma i huvudtävlingen är Polansky och Gensse. Att Gensse är seedad har förmodligen påverkat när oddsbolagen satt sina odds. Polansky är inte den bäste kanadicken men bör ha goda chanser att kvala in.
Go Soeda är inte den bäste japanen men bra nog att vinna mot Molchanov, bra lottning för japsen.

På ATP-touren möts en spelare som jag faktiskt gillar, Denis Istomin. Hur hans notoriska chansspelande ska funka mot en Jarkko Nieminen som konserverat Stockholm Open-formen återstår att se men vid de två tillfällena spelarna möts har Jarkko vänt efter tuffa bataljer. Det känns som Jarkkos spelstil passar Denis illa. Tredje gången gillt för Denis? Nja, mycket tveksamt.

Till slut kan vi ju konstatera att oddset på Peya/Marach har sjunkit drastiskt sedan vi skrev om det igår men fortfarande finns klart spelvärde i det. Peyas forna kamrat Kas har slagit sina dubbelkunskaper ihop med S.Gonzalez. Detta par spelar också under småtimmarna och möter det oerhört kända paret King Turner med sin vän Venus. Imponerande av Kung Turner och hans planet att lyckas vinna en match i alla fall... Bättre motstånd nu dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar