söndag 15 januari 2012

Äntligen!

Förvisso avskyr jag Gert Fylking mer än det mesta men ovanstående rubrik sammanfattar känslorna inför vad som komma skall.  Äntligen är det dags för Australian Open. Dubbeln Tomic med Andreas Beck är den jag satsat hårdast på. Tilläggas bör att det var när Beck stod i 1,70 gånger pengarna och Tomic var uppe i 1,68. Nu är Beck nere i 1,25 medan Tomic ligger runt 1,5. Gott omen? Ja förhoppningsvis.

Vad kan då sägas om nattens spelobjekt? Bet365:s över eller under 3,5 set är ett mycket trevligt spelset under Grand Slam-turneringarna. Spelar man ett system a fem eller sex matcher får man nästan alltid pengarna tillbaka, som sämst.

Det finns en rad tänkbara överspel här:
Montanes och Riba tävlar i att vara sämste spanjor i denna turnering och det lär säkert svänga en del.
Bollsnåle Cipolla kan säkert norpa set mot en Davydenko som dessvärre sprider bollar som aldrig förr nuförtiden-
Två bollsäkra spelare är Kamke och Hanescu. Mycket hård match att vänta. Kamke är bra nu och Hanescu är bättre än vad man tror, tyvärr.
Den ukrainska matchen mellan Stakhovsky med skakig form och den vilt spelande Marchenko som är inne i turneringen redan via kvalspel är ingen säker Stakseger.
Kohlschreiber och Monaco lär vara en av den första omgångens hetaste matcher. Lång match att vänta. Kohli viker ofta ned sig i GS.
Berlocq som står ute i publiken och spelar tennis möter en glödhet Huta Galung. Känslan säger att kvalspelaren med det lustiga namnet vinner men Berlo lär inte ge sig.
Hur ska Jarkko Strong orka spela efter alla matcher den senaste tiden? Att hans motståndare Nalbandian inte orkar mycket med sin vikt vet vi sedan tidigare. Men inte blir det väl tre raka set för någon här?
Lacko är en spelare jag gillar och han kommer att ge gamle Ivan Ljubicic en rejäl match. Jag håller Lacko som favorit till skillnad från spelbolagen.
Dvärgmötet mellan Rochus och Phau är ett annat tänkbart spel.
Darcis och Florian Mayers matcher kunde vara tänkbara spelobjekt men dessa herrar lär förmodligen stryka sig p g a skador.
Min kompis säger att Kevin Anderssons, Fallas, Dimitrovs och Mardy Fishs matcher går till många set. Vad Mardy Fishs match anbelangar så kan han mycket väl åka ut direkt. Att Gilles Muller ger över 4 gånger pengarna är inte humant med tanke på det psyke Fish visat upp i början av året där han inte var långt ifrån att nita Dimitrov i en plojmatch. Letar man höga odds är detta nattens bästa.

Desto svårare är det att hitta säkra spel till någorlunda odds. Australian Open lär bli någorlunda skrällfritt  men oddsen är därefter.

Imorgon hoppas jag att oddsen till dubbelturneringen kommer ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar